Puech de bar ligt in de streek tussen Tarn en Aveyron, soms ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd, een heuvellandschap waar zich verschillende rivieren doorheen slingeren en dat zich kenmerkt door een agrarisch karakter.

Landschap

Er wordt veel graan verbouwd, zonnebloemen, mais en gierst maar men vindt er ook fruitteelt. In de weiden lopen runderen van het fameuze Limogin ras en door de gehele streek worden er eenden en ganzen gekweekt voor de diverse culinaire specialiteiten waar deze streek zo rijk aan is.

En dan is er natuurlijk nog het gebied rond Gaillac waar excellente kwaliteitswijnen geproduceerd worden. Hier liggen de wijngaarden over het glooiende landschap verspreid van tientallen domaines en chateaux waar men de wijn ook kan kan proeven en kopen.
De karakteristieke doux, een zoete wijn die vrijwel ieder chateau naast rood,wit en rose in zijn assortiment heeft is voor liefhebbers meer dan de moeite waard. Men drinkt hem in de streek graag bij voorgerechten of als desertwijn.


Natuur

Men vindt in het gebied van de tarn uitgestrekte bossen en vele andere natuurgebieden.
Het Bois de Grisine, Frankrijks grootste eikenbos, de gorges van Tarn en Aveyron en het uitgestrekte heuvelland bieden een schitterende gelegenheid voor maken van lange wandelingen.
Het wandelpad naar Cordes sur Ciel

De PyreneeŽn zijn op twee uur rijden afstand van Puech de Bar. Het is dus goed mogelijk om een dagtocht in de bergen te maken en 's avonds weer thuis te zijn. Neem in dat geval wel voldoende kleding mee tegen regen en kou want het klimaat in de  PyreneeŽn kan ook op prachtige dagen zeer verradelijk zijn.

Cultuur

Voor cultuurliefhebbers is er ook voldoende te beleven in de Tarn. Allereerst is daar een hele reeks van ommuurde vestingstadjes uit de tijd van de katharen die goed bewaard zijn gebleven en waarvan de citadel van Cordes sur Ciel wel de mooiste genoemd mag worden. Het klooster van Moissac met zijn spectaculaire kerkportaal en kloostergang, de bakstenen kathedraal van Albi, de romaanse kloosterkerk van Beaulieu, de kasteelruine van Najac, stuk voor stuk prachtige voorbeelden van middeleeuwse architectuur. 


 

Web design: Studio Ypsilon Amsterdam
http://www.studioypsilon.nl