Puech de Bar bestaat uit een oude,gerestaureerde schaapskooi, later uitgebreid met nieuwbouw en ligt verscholen tussen het groen aan de voet van een driehonderd meter hoge berg, zo'n kleine drie kilometer buiten het middeleeuwse katharenstadje Cordes sur Ciel.

INRICHTING VAN HET TERREIN

Hier vindt u een paradijselijke plek waar het goed toeven is voor mensen die houden van rust en stilte, een plek waar de natuur begint aan de achterdeur. De berg (puech betekent bult in het occitaans) behoort tot het kleine landgoed en is grotendeels begroeid met jeneverbes, laag struikgewas en eikenbosjes. In het voorjaar kan men hier liefst 25 soorten wilde orchideeŽn aantreffen.
 


 

 

 

 

Het huis zelf is geheel vrijstaand, omgeven door een stukje vlak terrein met grind en biedt een fraai uitzicht over de velden van het dal. Vlak naast het huis is een ruim terras gemaakt wat gebruikt kan worden als buitenhuiskamer, er staan een lange eettafel met stoelen en het mag een waar genot genoemd worden om hier 's avonds het diner te serveren. De verlichting zorgt ervoor dat u ook tot in de late uren kunt natafelen, met enkel de duizenden krekels en duisternis om u heen. Voor de liefhebbers is er tegenover het buitenterras een barbecue gebouwd.

De trap naast dit terras leidt naar een plateau, omringd met bossages, waar u een klein zwembad aantreft, (4.50 diameter, 1.20 diep, 21 graden) plaats om te zonnen op de ligstoelen en een beschaduwd tweede terras met stoelen en een tafel.De privacy die u hier tussen het groen zult vinden zal zeker door naturisten zeer gewaardeerd worden.

Van hier uit loopt er een pad de berg op waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving.

 

 

 

 

 

 

INRICHTING VAN HET HUIS


Het huis is geschikt voor 2/4 personen, heeft 2 slaapkamers met elk een twee-persoons bed, een zitkamer met open keuken en een badkamer met douche, wastafel en wc.
De keuken is voorzien van een 4-pits gasstel, elektrische oven, magnetron, broodrooster, koffiezetter, espresso apparaat, koelkast en verder alles wat men nodig kan hebben voor het bereiden van maaltijden.

Verder is er in huis een wasmachine aanwezig, een diepvriezer, stofzuiger strijkbout en plank.

In de ruime huiskamer staat een eettafel met 4 stoelen, 3 fauteuils en een klein bureau. In de boekenkast vindt men een kleine verzameling literatuur en natuurboeken, maar ook veel informatie over uitstapjes in de omgeving, wandel- en fietsroutes en wijnchateaux.

                                   


SLAAPKAMER 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLAAPKAMER 2

 

 


 

 

Web design: Studio Ypsilon Amsterdam
http://www.studioypsilon.nl